Kampovi


Hrvatska se već duže vrijeme smatra za jednu od najpoželjnijih destinacija kada je u pitanju kampiranje. No to nije čudno s obzirom da se radi o zemlji koja uistinu obiluje prirodnim ljepotama, predivnim plažama, obalom prepunom otoka i otočića te toplim, kristalno čistim morem. Tu je također i blaga mediteranska klima koja pruža vedro, sunčano vrijeme veći dio godine. Hrvatska je ujedno bogata kulturnom baštinom te će oduševiti svakog gosta bogatstvom dobro očuvanih spomenika, crkvi, utvrda, zidina itd. Hrvatska gastronomija oduševit će i najzahtjevnije gurmane, a bogata ponuda kvalitetnih, domaćih vina neće promaknuti ni najvećim ljubiteljima vina.

Kampovi u Hrvatskoj smješteni su na različitim podnebljima te se protežu od istre do samog juga Dalmacije, pružajući velik izbor lijepo uređenih kampova sa raznolikom ponudom i bogatim sadržajem. Istra, najveći hrvatski poluotok nalazi se na samom sjevernom dijelu Jadrana i ubraja se u jednu od najrazvijenijih regija što se kampiranja i broja kampova tiče u Hrvatskoj. Ovdje kamperi mogu pronaći velik broj luksuzno opremljenih auto kampova sa iznimno bogatim izborom raznovrsnih sadržaja. Dalmacija kao jedna od najljepših regija u Hrvatskoj, može se definitivno pohvaliti sa velikim brojem kampova. Kampere koji dođu posjetiti Dalmaciju oduševit će specifična mediteranska klima i ugođaj te netaknuta priroda te velik izbor kampova. Kampiranje u Dalmaciji ne bi trebalo ostaviti ravnodušnima ni one najzahtjevnije kampere, koji će definitivno moći uživati u netaknutoj prirodi te bogatom kulturnim nasljeđem gradova kao što su Split, Zadar, Dubrovnik, Trogir itd. te jedinstvenim otocima kao što su Vis, Hvar, Korčula i mnogi drugi.

Hrvatska se također može pohvaliti sa kvalitetnom cestovnom povezanošću sa ostatkom Europe, a što pogoduje za sve kampere koji dolaze u posjetu sa mobilnim kamp kućicama.
Nedavno dovršena auto cesta savršeno povezuje sjever i jug hrvatske, dok je Istra poznata po dobrom cestovnom povezanošću i kvalitetnim cestama.