Korisne informacije


Trajekti: Sa više od 1200 otoka i otočića u Hrvatskoj, vrlo je vjerojatno da ćete trebati koristiti trajekt tijekom vašeg odmora.U zimskoj sezoni većina trajektnih linija ima manje polazaka te neke linije čak nisu ni aktivne tijekom zime. Postoji oko 10 tvrtki koje imaju trajektne rute u Hrvatskoj. Trajektni promet je dosta povoljan.

Letovi: Broj jeftinih aviokompanija u Hrvatskoj se značajno povećao u posljednjih nekoliko godina, posebno u razdoblju od travnja do studenog. Hrvatska ima 7 međunarodnih aerodroma:  Dubrovnik, Split, Zadar, Krk, Pula, Zagreb i Osijek.

Kampiranje: Hrvatska je postala značajna destinacija za ljubitelje kampiranja. Nekoliko je stotina odličnih kampova svih kategorija te zaista svatko može naći nešto po vlastitoj želji. U Istri ima nekoliko luksuznih kampova, a ako idete prema jugu ili na otoke uglavnom ćete naići na naturističke kampove. Na karti ispod možete vidjeti kampove u Hrvatskoj.

Vrijeme: S obzirom da je vrijeme uvijek važan faktor pri planiranju odmora, moja je preporuka da Vaš odmor provedete ovdje u svibnju/lipnju ili rujnu/listopadu kada su temperature između 20 i 30 stupnjeva. Vremensku prognozu za narednih 7 dana u Hrvatskoj možete pronaći ovdje:

Autoceste: Danas zaista nema mnogo zemalja koje imaju bolje autoceste od Hrvatske, a razlog tome je što je većina hrvatskih autocesta dovršena u posljednjih 5 godina.  Zbog velikih troškova izgradnje, i cestarina na autocestama je poprilično visoka.

Najam kuće za odmor: Većina smještaja koji se nudi u Hrvatskoj je privatni smještaj, ovisno o kategoriji koju želite smještaj možete naći već od 15 Eura/noć.

Ovdje možete pronaći nekoliko tvrtki koje nude veliki izbor povoljnih apartmana: