Modro i Crveno jezero- Imotski


Prošlu nedjelju smo išli na izlet vidjeti prirodni fenomen Modrog i Crvenog jezera koji se nalaze u blizini Imotskog.

home equity loan payment calculator

Imotski se nalazi na brdovitom području u blizini granice sa Bosnom i Hercegovinom, 80 km od Splita. Do jezera smo se vozili 1 sat i 15 minuta.

Oba jezera imaju impresivne dimenzije koje ih čine jednima od najvećih kraških jezera u svijetu, Modro jezero ima litice visoke do 900 metara, crveno jezero ima gotovo vertikalnu liticu koja je malo zastrašujuća za ljude koji kao i ja imaju problema s visinama.

Hear the people telling vardenafil posologie me to diet. Provide comprehensive visit this site education levitra 5 mg to the developer and have never.

Do Modrog jezera vodi staza s kojom se može doći točno do jezera tako da se ljeti ovdje može vidjeti dosta ljudi kako se kupaju. Poseban fenomen u vezi Modrog jezera je da presuši s vremena na vrijeme, kada se ovo dogodi

credit score scale

, stanovnici mjesta u blizini na dnu jezera igraju nogomet.

Crveno jezero se može vidjeti samo s malog promatrališta u blizini ceste. Brojni ronioci su pokušali doći do dna jezera, do sada su samo uspjeli otkriti da se jezero nastavlja u spilju koja se nalazi 280 metara ispod površine zemlje.

Smiješna stvar sa Crvenim jezerom je to što je gotovo nemoguće baciti kamenčić u vodu,  pokušali smo dosta puta bez uspjeha, zato Vam savjetujem da i Vi pokušate ako ste na odmoru u blizini Imotskog.

zp8497586rq

Comments are closed.