Aktivni odmor »

26. srpnja 2010 – 07:22 | Komentari isključeni za Brač – netaknuti dio otoka

Prije nekog vremena imali smo priliku posjetiti otok Brač. Kako je smješten nasuprot Splitu već smo ga posjetili nekoliko puta,  ali ovaj posjet je bio malo drugačiji od ostalih, jer nam je lokalna turistička zajednica …

Read the full story »
Aktivni odmor

pješačenje, vodeni sportovi i ostale aktivnosti koje će vaš odmor učiniti nezaboravnim

Aktivni odmor

pješačenje, vodeni sportovi i ostale aktivnosti koje će vaš odmor učiniti nezaboravnim

Aktivni odmor

pješačenje, vodeni sportovi i ostale aktivnosti koje će vaš odmor učiniti nezaboravnim

Aktivni odmor

pješačenje, vodeni sportovi i ostale aktivnosti koje će vaš odmor učiniti nezaboravnim

Aktivni odmor

pješačenje, vodeni sportovi i ostale aktivnosti koje će vaš odmor učiniti nezaboravnim

Home » Odmor

Najbolje plaže u Dubrovniku

Submitted by on 16. travnja 2013 – 11:21

dubrovnik_1Dubrovnik je definitivno najpopularnija destinacija u Hrvatskoj, grad bogate povijesti koji zaista ima što ponuditi svojim posjetiteljima. Dubrovnik je popularna destinacija ne samo u ljetnim mjesecima, već tijekom cijele godine. Osim po povijesnim znamenitostima Dubrovnik je poznat po svom kristalno čistom moru i po predivnim plažama. Dalje u tekstu ćemo navesti najpopularnije plaže u Dubrovniku.

Plaža Banje Dubrovnik

Ova plaža je definitivno najpopularnija i najljepša plaža u Dubrovniku. To je predivna šljunčana plaža sa koje se pruža spektakularan pogled na zidine starog grada. Zbog svog položaja privlači brojne poznate osobe iz cijelog svijeta, a smještena je odmah pored najluksuznijih dubrovačkih hotela Excelsior, Argentina i Ville Orsule. Plaža Banje je 2007. godine je proglašena jednom od najljepših plaža svijeta.

Plaža Banje je opremljena ležaljkama, suncobranima, tuševima, prostorima za presvlačenje, a kupači na raspolaganju imaju razne sportske aktivnosti kao odbojka na pijesku, iznajmljivanje pedalina, jet-ski, paragliding, watertube, let padobranom uz pomoć glisera….. Odmah uz plažu su smješteni restoran i barovi koji se u večernje sate pretvaraju u mjesta za predivne noćne izlaske. U sezoni na plaži Banje su prevelike gužve, stoga ukoliko tražite mir onda je najbolje ići u ranim jutarnjim satima ili odabrati neku mirniju uvalu.

dubrovnik_3

Plaža Copacabana

Plaža Copacabana je najveća plaža u Dubrovniku koja je smještena na Babinom Kuku, dijelu Dubrovnika gdje je smješten i najveći broj dubrovačkih hotela. S ove plaže pruža se prekrasan pogled na Elafitske otoke i dubrovački most.

Plaža je šljunčana i jako je popularna,a  posebno za obitelji sa malom djecom zbog plitkog mora. Ovo je jedna od rijetkih plaža koja ima poseban dio koji je potpuno opremljen za invalide. Na plaži se mogu iznajmiti ležaljke i suncobrani, a na raspolaganju su i razne atrakcije poput skijanja na vodi, leta padobranom uz pomoć glisera, pedaline, banane…..

Na plaži se nalazi i tobogan za djecu i centar za ronjenje, a nakon napornog dana osvježenje se može potražiti u caffe baru ili restoranu.

Plaža Sv. Jakov Dubrovnik

Pješčano-šljunčana plaža sv.Jakov je smještena u osamljenoj uvali ispod litice i crkve Sv. Jakova. Sa plaže se pruža predivan pogled na gradske zidine i otok Lokrum.  S obzirom da se do plaže treba spustiti uz veliki broj stepenica, nije baš prigodna za starije osobe i za obitelji sa malim bebama. Na plaži Sv.Jakov se mogu iznajmiti ležaljke i suncobrani, a također postoji mogućnost najma kajaka ili jet-skija. Na plaži je smješten i caffe bar u koji u ponudi ima razna osvježavajuća pića. Do plaže se dolazi tako da se od Starog grada ide prema hotelu Argentina te odmah iza crvke Sv.Jakova se nalaze stepenice koje vode direktno na plažu.

dubrovnik_2

Plaža Buža Dubrovnik

Ovo je neobična plaža koja je skrivena sa južne strane dubrovačkih zidina, a do plaže se dolazi kroz mala vrata Sv.Stjepana na zidinama. Do ove paže se dolazi kroz uske ulice iza katedrale koje vode prema vrhu zidina, a kada se prođe kroz vrata Sv.Stjepana vide se samo stijene, maleni bar i stepenice koje se spuštaju do mora. Ova plaža je definitivno jedno od najromantičnijih mjesta u Dubrovniku, te svakako preporučujemo da je posjetite.

Plaže otok Lokrum Dubrovnik

Otočić Lokrum je udaljen samo 0,5 nautičke milje jugoistočno od Dubrovnika.  Lokrum je predivan otok jedinstvene prirode i čistog mora. To je park prirode sa jedinstvenim botaničkim vrtom na kojem rastu mnoge egzotične biljke. Plaže su stjenovite i okružene bujnom vegetacijom, tako da su idealan odabri za one koji ne

vole velike gužve i žele privatnost. Do Lokruma se može doći vlastitim brodom ili organiziranim prijevozom iz dubrovačke luke koji je jako čest posebno u sezoni.

Plaža Danče Dubrovnik

Plaža Danče je smještena plaža smještena je podno crkve Sv. Marije i ispod parka Gradac. To je stjenovita plaža koja je jako popularna među lokalnim stanovništvom. More je čisto i pruža se prema otvorenom moru, pa je uvijek tmore malo hladnije nego na ostalim dubrovačkim plažama. Ovo kupalište se ne preporučuje za neiskusne plivače jer je malo teži prilaz moru. Sunčati se može na stjenovitim pločama, a na plaži je i jedan caffe bar u kojem se može potražiti osvježenje kod velikih vrućina. Plaža Danče je udaljena 200 metara od Starog grada, odnosno od izlaza Pile. Potom se skrene u ulicu  Dante Alghieri, dolazi se do parka Gradac, s njega se spustite pokraj spomenutog samostana i crkve i već ste tu.

zp8497586rq

Tags: , ,