Aktivni odmor »

26. srpnja 2010 – 07:22 | Komentari isključeni za Brač – netaknuti dio otoka

Prije nekog vremena imali smo priliku posjetiti otok Brač. Kako je smješten nasuprot Splitu već smo ga posjetili nekoliko puta,  ali ovaj posjet je bio malo drugačiji od ostalih, jer nam je lokalna turistička zajednica …

Read the full story »
Aktivni odmor

pješačenje, vodeni sportovi i ostale aktivnosti koje će vaš odmor učiniti nezaboravnim

Aktivni odmor

pješačenje, vodeni sportovi i ostale aktivnosti koje će vaš odmor učiniti nezaboravnim

Aktivni odmor

pješačenje, vodeni sportovi i ostale aktivnosti koje će vaš odmor učiniti nezaboravnim

Aktivni odmor

pješačenje, vodeni sportovi i ostale aktivnosti koje će vaš odmor učiniti nezaboravnim

Aktivni odmor

pješačenje, vodeni sportovi i ostale aktivnosti koje će vaš odmor učiniti nezaboravnim

Home » Odmor

Najbolje plaže u Poreču

Submitted by on 22. travnja 2013 – 15:39

Poreč je atraktivna turistička destinacija koja privlači brojne turiste upravo ljepotom svojih plaža i čistoćom mora. Većina plaža u Poreču ima plavu zastavu što je međunarodno priznanje za kvalitetu mora i čistoću okoliša. S obzirom da je Poreč i Istra isključivo orijentirani na turizam, plaže se jako dobro održavaju i pripremaju za sezonu. Većina plaža je opremljena tuševima, a uvijek u blizini su dostupni dućani, caffe barovi, restorani……

plaze_porec

Gradsko kupalište Poreč

Gradska plaža je smještena u samom centru Poreča, a proteže se od Marine Poreč sve do turističkog naselja Brulo. Gradska plaža Poreč je šljunčana plaža i ujedno i jedna od najpopularnijih porečkih plaža, stoga tijekom sezone možete očekivati velike gužve. Ukoliko tražite mjesto za cjelodnevnu zabavu onda je ova plaža pravi odabir za vas. Pristup plaži je također omogućen i osobama sa invaliditetom. Opremljena je tuševima, a ležaljke i suncobrani su dostupni za iznajmljivanje. U blizini plaže ima veliki izbor restorana i kafića.

Plaža Brulo Poreč

Plaža Brulo je smještena južno od centra Poreča u istoimenom turističkom naselju. Plaža je dijelom šljunčana, dijelom stjenovita,  a smještena u blagoj mediteranskoj i zaštićenoj uvali, okružena borovima, idealna je za pravi ljetni odmor. Plaža je zbog čistoće mora i jako dobre opremljenosti dobila i oznaku Plava zastava. Na plaži se nalazi sportski centar s raznolikom ponudom sportova na vodi te acquapark. Na plaži se mogu unajmiti suncobrani i ležaljke, a također je dostupna i prirodna hladovina. U neposrednoj blizini ima veliki broj ugostiteljskih objekata.

Plaža Borik Poreč

Plaža Borik se nalazi na sjevernoj strani grada Poreč i sa plaže se pruža predivan pogled na starogradsku jezgru. Plaža je dijelom šljunčana, a dijelom betonirana, a u neposrednoj blizini se nalazi gusta borova šuma, tako da dubokog hlada ima na pretek. Na plaži postoji mogućnost unajmljivanja ležaljki, suncobrana i pedalini. Posjetiteljima su na raspolaganju teniski tereni, pješčani teren za odbojku i minigolf. U sklopu plaže je igralište za djecu i animacijski klub. U neposrednoj blizini plaže nalaze se razni ugostiteljski objekti.

Plaža Oliva Poreč

Plaža Oliva se nalazi na otočiću sv.Nikola koji je smješten nasuprot Poreča. Do otoka se dolazi za 5 generic viagra minuta sa brodićima koji polaze sa gradske obale. Plaža je šljunčana i nalazi se u blizini hotela Fortuna. Opremljena je tuševima i ima Plavu zastavu. Prilaz moru je pristupačan, tako da je plaža pogodna za djecu i osobe starije životne dobi. Dio je plaže zaklonjen od sunca bogatim hrastovim i borovim krošnjama.

plaze_u_porecu

Plaža Bellevue Poreč

Plaža Bellevue  se nalazi u sklopu hotelskog naselja, a duga je oko 250 metara. Nalazi se u predjelu Plava Laguna koji je do Poreča udaljen 5 kilometara. Može se doći bez problema do plaže uređenom šetnicom.

Plaža je kamena i ima uređene ulaze u more. Opremljena je tuševima i kabinama za presvlačenje, te postoji mogućnost unajmljivanja ležaljki i suncobrana. S obzirom da je Plava laguna dio u kojem je smješten veliki broj hotela, posjetitelji na raspolaganju imaju veliki broj ugostiteljskih objekata i trgovina.

Plaža Crnika Poreč

Plaža Crnika je smještena u autokampu Lanterna, koji je udaljen 13 kilometara sjeverno od Poreča. autokamp Lanterna je najveći kamp u Hrvatskoj sa kapacitetom od 9.000 osoba. Plaža Crnika je duga 300 metara, a izmjenjuje se šljunčani i kameni dio. Zahvaljujući visokoj čistoći mora i obale te kvalitetnoj opremljenosti na plaži je podignuta Plava zastava. Plaža je opremljena tuševima, kabinama za presvlačenje, a postoji mogućnost unajmljivanja suncobrana i ležaljki. S obzirom da se radi o zaista velikom autokampu ugostiteljskih objekata i raznih drugih sadržaja zaista ne nedostaje.

Plaža Lotosi Poreč

Plaža Lotosi se  nalazi 3 kilometra od Poreča. Plaža je šljunčana, a zbog čistoće more i kvalitete plaže označena je Plavom zastavicom. Odmah pored plaže je smiješen i aquapark, tako da je ovo idealan odabir plaže da djeci i mlade. Uz plažu smješteni su restorani, kafići i trgovine opskrbljene hranom i svim potrebnim rekvizitima za vaš morski odmor.

zp8497586rq

Tags: