Aktivni odmor »

26. srpnja 2010 – 07:22 | Komentari isključeni za Brač – netaknuti dio otoka

Prije nekog vremena imali smo priliku posjetiti otok Brač. Kako je smješten nasuprot Splitu već smo ga posjetili nekoliko puta,  ali ovaj posjet je bio malo drugačiji od ostalih, jer nam je lokalna turistička zajednica …

Read the full story »
Aktivni odmor

pješačenje, vodeni sportovi i ostale aktivnosti koje će vaš odmor učiniti nezaboravnim

Aktivni odmor

pješačenje, vodeni sportovi i ostale aktivnosti koje će vaš odmor učiniti nezaboravnim

Aktivni odmor

pješačenje, vodeni sportovi i ostale aktivnosti koje će vaš odmor učiniti nezaboravnim

Aktivni odmor

pješačenje, vodeni sportovi i ostale aktivnosti koje će vaš odmor učiniti nezaboravnim

Aktivni odmor

pješačenje, vodeni sportovi i ostale aktivnosti koje će vaš odmor učiniti nezaboravnim

Home » Odmor

Najbolje plaže u Puli

Submitted by on 22. travnja 2013 – 15:11

Pula je najveći grad u Istri i smještena je na jugozapadnom dijelu istarskog poluotoka u dobro zaštićenom zaljevu. Ovaj grad je poznat po svojoj blagoj klimi, čistom moru, netaknutoj prirodi i predivnim plažama. U nastavku vam donosimo opis najpoznatijih plaža na području Pule.

plaza_hotel_pula

Plaža Valkane Pula

Plaža Valkane se nalazi pored Hotela Pula u kojem je smješten i sportski centar Valkane. Ova plaža ima i plavu zastavu, koja je vrijedno međunarodno ekološko priznanje za čistoću i uređenje plaža. Jedan dio plaže je šljunčani i pogodan je za obitelji sa malom dijecom, a dio plaže je betoniran. Plaža Valkane je prilagođena za osobe sa invaliditetom, te

je u tu svrhu napravljena rampa i prikladan ulaz u more. U blizini plaže nalaze se i brojni ugostiteljski objekti, pa je plaža Valkane idealan izbor ukoliko želite provesti cijeli dan na plaži. Posjetitelji na plaži mogu uživati i u raznim drugim sportskim aktivnostima poput odbojke u pijesku, tenisa, malog nogometa, ili pak unajmiti brod ili pedalinu i uživati na pučini mora.

Plaža Rt Kamenjak Premantura

Rt kamenjak je smješten na najjužnijem dijelu istarskog poluotoka i zaštićeni je park. Obala se ptoteže na 30 kilometara na kojoj ima mnogo predivnih malenih uvala, plaža i otočića. Ovo je idealan odabir za one koje traže mir i ne vole velike gužve koje su česte na javnim plažama, posebno u sezoni. Na Kamenjaku ima nekoliko pješčanih plaža koje su prikladne za obitelji s djecom, ali obala je uglavnom kamenita sa ravnim stijenama. Kamenak je također vrlo popularna destinacija za ronioce zbog izuzetno bogatog podmorja. Na južnom dijelu su jake morske struje, stoga treba biti jako oprezan, posebno ukoliko se radi o neiskusnim plivačima.

Plaža Histria

Plaža Histria nalazi u predjelu Verudela, i nalazi se odmah ispod hotela Histria. Inače u ovom dijelu se nalazi mnogo predivnih šljunčanih plaža koje su idealne za obitelji sa malom djecom. S obzirom da se radi o dijelu Pule gdje je smješten veliki broj hotela, treba biti spreman na veće gužve na plaži, posebno ukoliko je sezona. Oko plaže ima dosta hladovine, tako da se bez problema može uživati u cjelodnevnom boravku na plaži. Postoji mogućnost najma ležaljki i suncobrana. Plaža Histria također je nagrađena Plavom zastavom.

Plaza-Punta-Verudela

Plaža Ambrela

Plaža Ambrela je također smještena u turističkom naselju Verudela. Plaža je šljunčana, vrlo je lagan pristup moru, te je idealna za obitelji sa djecom. Zbog uređenosti te ostalih kvaliteta, kao što su izuzetna kakvoća mora, nagrađena je Plavom zastavom.
Na plaži se mogu unajmiti ležaljke i suncobrani, a postavljene su i kabine za presvlačenje i tuševi. Samo nekoliko metara od plaže je ugodna prirodna hladovina gdje su smještena i dva snack bara.

Plaža Gortanova Uvala

Plaža u uvali je šljunčana i prilaz moru je jednostavan tako da je plaža pogodna za obitelji sa malom djecom. U neposrednoj blizini plaže se nalazi gusta borova šuma koja osigurava duboku hladovinu. Odmah po završetku šljunčanog dijela plaže je stjenovit dio koji je idealan za ljubitelje skokova u more. U blizini plaže je caffe bar u kojem ima veliki izbor raznih osvježavajućih pića.

zp8497586rq

Tags: , ,