Osam najatraktivnijih plaža u Hrvatskoj


Hrvatski Jadran poznat je po najrazvedenijoj i najljepšoj obali u Europi. Krase ga brojne plaže, uvale, otoci, otočići i hridi. U moru prekrasnih plaža koje nose epitet plaže s plavom zastavom, danas ćemo Vam predstaviti top 8 najatraktivnijih i najposjećenijih plaža na Jadranu.

hrvatskainfo_plaze

  1. Plaža Zrće – Otok Pag – Najatraktivnija, najposjećenija i najzabavnija plaža na čitavome Jadranu, ali i šire. Krasi je epitet plaže na kojoj zabava nikada ne prestaje. Pored najluđih partija, poznata je i po kristalno čistom moru, brojnim popratnim sadržajima (Bungee jumping, Jet Ski, Parasailing…) koji svake godine privuku sve veći i veći broj turista i gostiju iz čitavoga svijeta. Također nosi etiketu plaže s plavom zastavom koja simbolizira čistoću i kvalitetu kako mora, tako i obale. U današnjim vremenima Plava zastava vrlo je cijenjena turistička markica prilikom odabira turističke destinacije sve većega broja turista. Svi žele uživati u čistom moru i plaži.
  2. Plaža Zlatni Rat – Bol (Otok Brač) – Simbol hrvatskoga turizma i jedna od 100 najljepših plaža na svijetu!  Karakteristična je po tome što mijenja svoj oblik i položaj ovisno o vjetru koji puše. Također predstavlja apsolutni raj za sve surfere zbog velikih valova.
  3. Plaža Banja – Dubrovnik  – Najljepša i najatraktivnija plaža u Dubrovniku. S nje se pruža fascinantan pogled na povijesne, gradske zidine Dubrovnika. Nema ništa ljepše od kupanja u kristalno čistom moru i pogledom na jedan od najljepših gradova na svijetu! Također nosi epitet plaže s Plavom zastavom
  4. Rajska plaža – Lopar ( otok Rab) – s razlogom nosi epitet rajska. Ovdje se čovjek doslovce osjeća kao u raju. Ova 1,5km duga pješčana plaža predstavlja daleko naljepšu i najatrativniju plažu otoka Raba. Pijesak je iznimno sitan i kvalitetan, more toplo i plitko te idaleno za obiteljske odmore i sve neplivače. Brojni sportsko-rekreacijski sadržaji, kafići, barovi, trgovine, restorani, dječja igrališta i ostali popratni sadržaji zadovoljiti će i one najzahtjevnije!
  5. Plaža Vela Baška (Otok Krk) – Predstavlja najljepšu i najatraktivniju plažu otoka Krka ali i čitavoga Kvarnera. Duga je 1,8km i u potpunosti je prirodna. More je kristalno čisto i tirkizno plave boje. Plava zastava koja se viori na plaži simbolizira čistoću i kakvoću mora i obale. Brojni popratni sadržaji na plaži zadovoljiti će potrebe svih uzrasta.
  6. Plaža Bonj – otok Hvar, predstavlja najskuplju hrvatsku plažu namjenjenu turistima dubljeg džepa. S nje se pruža prekrasan pogled na Paklene otoke.
  7. Plaža Punta Rata – Brela, predstavlja najljepšu i najpoznatiju plažu čitave Makarske rivijere. Brojni turistički časopisi svrstavaju je u top 50 najljepših plaža na svijetu!
  8. Plaža Sv. Ivan Lubenice – Otok Cres, simbolizira jednu od najljepših „skrovitih“ plaža na svijetu. Da biste došli do nje potrebno Vam je 40-ak minuta spuštanja i oko sat i pol vremena penjanja natrag. Idealno je mjesto za sve turiste željne mira i privatnosti.

U okolici svih spomenutih plaža se nalazi jako dobra i kvalitetna ponuda privatnog smještaja. Naša preporuka je da smještaj rezervirate sami koristeći servise kao što su Booking ili neki od domaćih kataloga apartmana kao MojSmjestaj

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.