Shopping u Splitu – kupovina u Splitu


Stari Pazar SplituGrad kao Split, sa gotovo 200.000 stanovnika ima dosta mogućnosti za kupnju.Nakon 5 godina u Splitu, obavljao sam kupnju više- manje svugdje u gradu, stoga ako planirate odmor u Splitu, koristio bi Vam moji mali vodič za shopping u Splitu.

can you do my homework

Mjesta koja spominjem su mjesta gdje ja obično kupujem, naravno u gradu postoji dosta drugih mjesta ali ovo su ona mjesta koja bih ja osobno preporučio, na kraju članka je karta sa svim spomenutim mjestima.

Trgovački centri

Split ima 3 trgovačka centra koja vrijedi spomenuti:

EMMEZETA: Ovaj trgovački centar se ne nalazi točno u Splitu, već u Kaštel Sućurcu koji je prvi od 7 Kaštela, kada idete starom cestom od Splita do Trogira, udaljenost od Splita je 7-8 kilometara, iz centra Splita autobusi idu do trgovačkog centra.

U Emmezeti se nalazi 40-50 trgovina, uključujući i veliku prodavaonicu namještaja (Emmezeta) i najveći supermarket u Splitu – Ipercoop ( koji vodi Špar).

U Emmezeti se nalaze i Benetton, DM, sportske trgovine, mnogo trgovina odjećom i obućom i naravno nekoliko caffe barova i restoran.

MERCATOR: Drugi po veličini trgovački centar u Splitu, nalazi se 5 km izvan Splita u smjeru Trogira, do Mercatora također voze gradski autobusi.

U Mercatora se nalazi veliki Mercator supermarket koji nudi veliki izbor prehrambenih proizvoda, uz njega su i 20 manjih trgovina, kao Intersport, trgovine odjećom, obućom i nekoliko prodavaonica nakita.

JOKER: Najnoviji trgovački centar u Splitu, bio je jedan od velikih projekata splitskog sadašnjeg gradonačelnik Željka Keruma.Od otvorenja 2007. godine trgovački centar Joker je jedno od najpopularnijih mjesta za stanovnika Splita.Centar Joker se nalazi 15-20 minuta hoda iz centra grada.

U Jokeru se nalazi oko 50 trgovina na 4 etaže, među trgovinama su Kerum supermarket, DM, Hervis sa sportskom opremom, Deichmann, One to Play, kada jednostavno sve zbrojimo , ovdje možete naći sve što Vam treba.

Ovdje se nalazi jedini McDonalds u gradu, nalazi se u prizemlju centra, na prvom katu se nalazi izvrsno kino, na zadnjem katu su restoran i Sky bar koji između ostalog ima i vanjski bazen.

U prije navedena 3 trgovačka centra parking je besplatan.

Prehrambene namirnice:

Za kupnju namirnica, slijede moja 3 omiljena mjesta u Splitu.

LIDL(2 u Splitu): Ovo je njemačka trgovina.S tim je sve rečeno. Lidl ima odlične cijene i dobre proizvode, možda me 10 godina u Njemačkoj čine subjektivnima ali zaista mi se sviđa ono što nude.

HTTP://WWW.CUSTOMESSAYWRITINGSERVICESS.COM/

BILLA: Ako tražite svježe pripremljene obroke, kao što su pečena piletina, Cordon bleu ili ostala domaća jela, trebate ići u Billu. Imaju najbolju delikatesu u gradu i njihov odjel voća i povrća također mogu preporučiti.

Latina women dating white men

Tržnice:

U svim dijelovima grada Splita se nalaze male tržnice na kojima se prodaju voće, povrće i ostali proizvodi, ali ona na koju bi trebali otići ako se odmarate u Splitu je Stari Pazar.

STARI PAZAR (zelena tržnica).Nalazi se između Dioklecijanove palače i glavnog stajališta gradskih autobusa, na tržnici možete naći svježe voće i povrće ovisno o sezoni, ovdje možete naći ostale proizvode  kao što su sir, rakija, vino, maslinovo ulje, ali osim toga u malim ulicama u blizini Starog Pazara se mogu naći trgovine pune suvenira, jeftine odjeće, torbi, sunčanih naočala itd.

RIBARNICA: Ako planirate kuhati možda će Vam

online pharmacy

zatrebati riba, a najbolje mjesto za kupnju ribe je Splitska ribarnica koja se nalazi na trgu uz Marmontovu ulicu.

Trgovine u centru grada:

U starom dijelu Splita se nalazi mnogo trgovina u kojima se prodaje gotovo sve, ali cipele i suveniri su ipak u većini.

Ako tražite neke posebne trgovine i zlatarnice, u starom dijelu grada ima  jako dobar izbor.

Marmontova: Glavna ulica za shopping, nalazi se nekoliko stotina metara od starog dijela grada, u Marmontovoj ulic se nalaze i međunarodno brandovi kao Benetton i Zara.

Što kupiti povoljno:

Kao što sam prije spomenuo u članku o cijenama u Hrvatskoj, većina međunarodnih brandova su malo skuplji ili su dosta sličnih cijena kao i domaći brandovi, ali ako kupujete domaći proizvod, proći ćete dosta jeftino.

Proizvodi kao hrvatski alkohol, maslinovo ulje, svježe voće i povrće, cipele i nakit su relativno jeftini.

Ako ste zaboraviti cipele za kupanje ili ostalu opremu za plažu, možete je pored Starog pazara kupiti po dosta povoljnoj cijeni.

SHOPPING KARTA:

Na karti ispod sam označio sva spomenuta mjesta, tako da bi ih trebalo dosta lako locirati .

Želim Vam ugodan shopping!

Split Shopping MAP

zp8497586rq
zp8497586rq

Comments are closed.