Škole jedrenja


Škola jedrenja je osmišljena tako da teoretski i praktično priprema svoje polaznike za polaganje ispita VODITELJA BRODICE, a po potrebi organizira se također i polaganja pri Lučkoj kapetaniji. Sa ovom dozvolom biti ćete osposobljeni da samostalno upravljate i iznajmljujete brodove (maksimalno 12 članova posade) sa izdanom međunarodnom dozvolom.
Nakon završene škole jedrenja možete samostalno zaploviti, te biti sigurni u sebe i u svoje znanje, a kroz tečajeve ćete imati priliku i upoznati osobe sličnih razmišljanja o jedrenju te možda skupiti i vlastitu posadu sa kojom ćete se upustiti u jedriličarsku avanturu.

Osnovni tečaj jedrenja uglavnom podrazumijeva obuku koja se odvija na 7,5 metarskim, tehnički jednostavnim jedrilicama s kojima se vrlo lako upravljiva i osjetljive su na svaki pokret kormila, što uvelike pomaže dok jedrite kako biste znali u svakom trenutku da li radite ispravno i što je potrebno ispraviti. U praktičnom dijelu Osnovnog tečaja posebna pažnja se posvećuje baznom znanju jedrenja gdje u grupama ne većim od 5 polaznika s jednim instruktorom imate vremena da steknete dovoljno znanja za samostalno jedrenje.

Napredni tečaj jedrenja služe za sve one koji bi željeli saznati više od onoga što već znaju o jedrenju, žele više uzbuđenja i izazova, a obuhvaća praksu u vidu svakodnevnog jedrenja. Napredni program je u principu i skala više od osnovnog programa i u njemu posebna pažnja posvećena samom usavršavanju do tada stečenih jedriličarskih znanja i mornarskih vještina u praksi. U većini slučajeva svaka škola jedrenja drži tečajeve jedrenja koji sadržavaju vježbe manevriranja u praksi kao što je privez i odvez motorom i jedrima, rad i manevriranja genakerom ili spinakerom, a program je baziran na svakodnevnom vježbanju jedrenja na moru i to po nekoliko sati uz prethodno teoretsko predavanje.

generic Viagra