Yacht Charter


Hrvatska je jedna od svjetski poznatih Yacht Charter destinacija i za najam plovila su dostupne sve osnovne vrste chartera od velikih motornih jahti do manjih jedrilica, katamarana, motornih čamaca, luksuznih jahti sa skiperom i kompletnom posadom ili bez.
Blaga, topla mediteranska klima, čisto plavo nebo i raznovrsna vegetacija, čine Hrvatsku pravim mediteranskim podnebljem u kojem sezona jedrenja prilično dugo traje; od travnja do kraja listopada. Lokalni stanovnici su odlični domaćini te će napraviti sve kako bi se gost u njihovoj zemlji osjećao ugodno i dobrodošlo. Razvedena obala sa pregršt lijepih otoka i otočića, moderno sređene Aci marine, odlična ponuda kvalitetnih brodova za iznajmljivanje, su ono što čini Hrvatski nautički turizam vrlo popularnim.

Zahvaljujući blizini Jadrana i relativno maloj udaljenosti između otoka Hrvatska je savršena i za kraće, sedmodnevne aranžmane. Hrvatska spada u jednu od zemalja sa najviše otoka na svijetu. Čim isplovite iz Šibenskog kanala nisu daleko predivni Kornati, Vis, Brač, Hvar, Korčula itd. Flote brodova većine Yacht Charter kompanija su impresivne sa novijim brodovima koji se besprijekorno i redovito održavaju što daje sigurnost i komfor svima koji plove na njima. Ako ste zainteresirani za opušteno krstarenje budite sigurni da će vam moći osigurati skipera, hostesu, kuhara, kako bi ste mogli provoditi vaše slobodno vrijeme sunčajući se na palubi ili kupajući se na prelijepim plažama prikrivenih, skrovitih uvala. Hrvatska obiluje takvim mjestima i otocima koji naprosto ostavljaju bez daha od Mljeta, Hvara, Lastova, raštrkanih Kornata itd.

Hrvatska ima razvijenu mrežu Aci marina koje su moderno uređene i imaju sve potrebne sadržaje za nautičare od Istre do južne Dalmacije. Važno je isto tako napomenuti da generic Cialis ako se odlučite sami iznajmiti brod, jedrilicu, jahtu ili bilo koju drugu vrstu plovila vi ili neko iz vašeg društva mora posjedovati plovidbenu dozvolu i bazno znanje koje je neophodno kako bi se upravljao plovilom. Plovidbenu dozvolu izdaje lučka kapetanija, a kako bi ste bili u mogućnosti samostalno zaplovili najlakši i najbolji put je škola jedrenja. Uz početni kurs za nekoliko dana ćete naučiti osnove jedrenja i osposobiti se za upravljanje manjim jedrilicama, a kako budete stjecali novo iskustvo moći ćete prelaziti i na veće brodove. Škole jedrenja u Hrvatskoj uglavnom sadrže sve nivoe, od početnog do regatnog, kao i intenzivne vikend tečajeve namijenjene onima koji su već bili članovi posade, a sad bi željeli preuzeti kormilo u svoje ruke.